COL·LEGI

QUI SOM

Col·legi de Dissenyadors d'Interiors i Decoradors de Catalunya

CREACIÓ

El Col·legi és una entitat de dret públic, creada el 20 de juliol de 1984 per una resolució del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, que vetlla per la nostra professió i fa compatibles els interessos dels seus col·legiats i de la societat a la qual donen servei, dins l’àmbit territorial de Catalunya. Vetlla pel respecte a la professió per part d’altres organismes i entitats públiques i privades i controla la deontologia professional dels seus membres.

OBJECTIUS

El Col·legi de Decoradors i Dissenyadors d’Interiors de Catalunya té com a objectiu, en primer lloc, fer complir la legislació vigent de caràcter professional. També com a col·lectiu ha de restar obert a l’evolució i la millora de la professió, sense oblidar que el Col·legi existeix en funció del col·lectiu professional i que aquest té, en l’Assemblea General, la seva màxima autoritat. 

PRESÈNCIA

A l’Estat espanyol, el Col·legi forma part del Consejo General de los Colegios Oficiales de Decoradores y Diseñadores de Interior de España, a la vegada que és membre fundador de l’European Council of Interior Architects, ECIA (dels països de la UE i l’EFTA) i membre de la Federació Internacional d’Arquitectes d’Interiors (IFI, d’àmbit mundial).

PERSONALITAT

La Constitució espanyola reconeix els col·legis professionals com a entitats de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia i regulats per la llei específica de col·legis professionals.

JUNTA DE GOVERN

President: Rossend Cortés Estop
Vice-president: Carles Margarit Juscafresa
Tresorer: Irvin Sala Bartrina
Secretària: Mª Carmen Martínez de Trincheria
Vocal 1: Lídia Bronsoms Hereu
Vocal 2: Victòria Aldeguer Corominas

Estatuts

Els estatuts del Col·legi, aprovats per l’Assemblea General, són d’obligat compliment tant pels professionals, estiguin o no col·legiats, com pels diferents àmbits de la societat que en sol·licitin els serveis: Administració Pública, entitats privades, particulars, etc.

QUÈ FEM

ACTIVITATS DEL COL·LEGI

La Biennal

La Biennal és el concurs de disseny d’interiors de les comarques gironines que té lloc cada dos anys des de l’any 1987. Recull les millors obres realitzades pels col·legiats de la demarcació de Girona i permet mostrar la importància del disseny d’interiors en la vida quotidiana.

La Biennal té com a finalitat divulgar l’interiorisme ben aplicat, fomentar l’interès creatiu dels professionals degudament qualificats i promocionar el nostre col·lectiu, les empreses col·laboradores i les obres realitzades a la nostra província.

Premi Lluís Cairó

El premi Lluís Cairó és un homenatge al primer president i fundador del Col·legi Oficial de Decoradors i Dissenyadors de Girona. Aquest guardó es concedeix cada dos anys a la persona o entitat que per la seva trajectòria professional, dedicació, col·laboració o vinculació amb al col·lectiu del Coddigi, creiem mereix un reconeixement especial. Alguns dels guardonats més destacats han estat Marcel Benedito (Director de les revistes Casa Viva, Proyecto Contract i Distrito Oficina), Anna Albar (Directora de Fira de Girona) o Ricard Planas (Director de la revista Bonart).

Temps de Flors

El Col·legi participa en aquest important esdeveniment de la ciutat de Girona. Des del 2001, cada any s’encarrega de dissenyar i engalanar un espai floral de la mostra.

Temps de Flors va nèixer com un petit esdeveniment que es va celebrar al Saló de Descans de l’Ajuntament de la ciutat de Girona l’any 1954. Avui i des de fa molts anys, Temps de Flors s’ha convertit en un gran festival internacional amb exposicions, monuments, patis i jardins plens de color.

Ginteriors

Dins el marc de la Fira de mostres de Girona, el Coddigi disposa d’un espai expositiu de grans dimensions on hi tenen cabuda professionals col·legiats, empreses col·laboradores i escoles de disseny d’interiors.

Rossend Cortés, president de la demarcació de Girona del Col∙legi,  defineix l’esdeveniment com “una ocasió per posar en valor tota la feina realitzada durant molts anys a la Fira de Mostres de Girona”.

Festival Castell de Peralada

El Coddigi s’encarrega des de fa moltes edicions del disseny i muntatge de diversos espais d’aquest important festival de la Costa Brava.

Fundat el 1987 per la vocació musical de la seva presidenta, Carmen Mateu, el Festival és considerat una de les manifestacions artístiques més importants de l’època estival, amb actuacions nacionals i internacionals. L’auditori, situat dins dels jardins del Parc Castell de Peralada, és l’espai idoni per als concerts a les nits d’estiu.

Presentacions de producte

El Col·legi organitza, conjuntament amb empreses col·laboradores, presentacions de nous productes per tal d’oferir solucions tècniques i innovadores d’interès pels col·legiats.

Han participat empreses molt importants a nivell nacional i internacional com Estiluz, Fantini, Natur&Styl, Isern, Adroher Germans, Simon, entre altres corporacions.

Conferències

El Col·legi organitza xerrades on professionals del món del disseny d’interiors comparteixen la seva visió sobre les problemàtiques i els nous reptes de la nostra professió.

Han passat pel Col·legi empreses tan prestigioses com Dornbracht o Sinergia i persones amb una gran tragectòria com Mònica Piera, Directora de l’Associació per a l’Estudi del Moble. 

Exposicions

El Col·legi també organitza exposicions d’art i disseny i convida a professionals a presentar els seus treballs.

A més, El Coddigi té un ferm compromís amb els estudiants. El Col·legi presenta una exposició anual dedicada als projectes de fi de carrera dels futurs professionals.

Sortides professionals

S’organitzen viatges i sortides professionals a fàbriques o seus de marques comercials perquè els col·legiats puguin veure de primera mà els procesos de fabricació o showrooms que són d’interès per la nostra professió.

El Col·legi no només organitza visites culturals a les empreses del sector sinó que també organitza visites tècniques guiades per als col·legiats.

Conservació del patrimoni

El Col·legi vetlla per la conservació i difusió del patrimoni gràfic que al llarg dels anys han anat creant tant el Coddigi com els seus col·legiats.